Winter in Qatar is coming!


Een paar weken verder, een volgende blog, Iris bijna jarig!
Het zijn toch markeer punten in het leven, verjaardagen van je kinderen.
Iris wordt 4 november 17 jaar.
Maar eerst gaat ze met school naar Kenia voor een service trip. Ze gaat helpen aan een continu lopend project waar scholen worden gebouwd voor lokale kinderen. 8 dagen even terug naar Afrika.
(Ik mis het wel hoor, het wonen en leven in het avontuurlijke Afrika.)
Als ze terug komt, valt ze meteen met de neus in de boter taart! Het is zo'n heerlijke meid.


Ondanks haar drukke studie, heeft ze alles zo goed gepland dat ze haar paardensport trainingen bij kan houden en we doen bij gebrek aan dressuurwedstrijden hier, de online versie. Dat is zo'n geweldig alternatief op wat we gewend zijn. Het zijn fijne en eerlijke realistische doelen om na te streven en voor te trainen. Haar paardje Piet Mondriaan, een oud ex-renpaard is ze heel fijn mee aan het trainen. Hij kon werkelijk alleen als een stijve plank rechtsom galopperen, dat was het. Nu begint hij fijn in de ontspanning alle oefeningen langzaam op te pakken. Ze heeft zichzelf overtroffen door deze maand een dressuur proefje neer te zetten, waar ze 71,54% mee heeft gescoord!!! Dat is toch geweldig.

Met de schooltas op de rug naar stal, bij het paard in de box omkleden in de rijbroek, strakke planning, maar het lukt!

Afgelopen week hebben we genoten van verrassend veel regen, winter is coming!
In Bahrein kwamen we er al achter dat het Midden-Oosten niet alleen heet weer en droog weer is, daar hebben we in Februari/Maart ook enorm veel regen gehad.

Februari 2017 Spring Palm Villa's compound

Februari 2017 Al Maha stables

Bahrein, 23-02-2017 

Het is nu oktober 2018 en we zijn in Qatar, o wat ging het tekeer! Zo verschrikkelijk veel water viel er in 1 keer. (volgens onze nieuwe Britse buren, is er niet zoveel water gevallen sinds de afgelopen 4 jaar, er viel in 1 dag meer dan er normaal in 1 jaar valt) 
In het noorden heeft het gehageld, dat hebben we in Doha Al Waab area niet gehad. Ik geniet er wel van hoor, ik hou sowieso van regen, wind en storm. 
Maar de afwisseling, het schoonspoelen van het woestijnstof, alle berichten en filmpjes, de sensatie en commotie, ik hou ervan 😁
Het ontregeld natuurlijk helaas ook, scholen waren op zondag gesloten, veel instanties hadden schade. Op stal stond alles blank, zaterdag waren alle stallen in de west vleugel overstroomd! Gelukkig heeft de federatie heel betrokken en hardwerkende grooms, ze wonen op stal en zijn 24/7 bij de paarden. Dus ze hebben niet lang natte voeten gehad. Op maandag stond Amani alweer lekker te spelen in het water, dus ze hebben er niets aan over gehouden πŸ’–

Amani speelt lekker met het water na de storm 2110-2018

Maar ik moet zeggen hoe indrukwekkend Qatar de wateroverlast zo snel heeft opgepakt. Een hele organisatie is speciaal aangesteld om het water zo snel mogelijk weg te pompen en af te voeren, respect!

Regen in Qatar okt 2018


November staat voor de deur, de zwarte Pieten discussie is weer gestart, de blaadjes vallen van de bomen en Starbucks heeft de Pumpkin Spice Latte weer in het assortiment. Kom maar op met de herfst πŸƒπŸ‚πŸπŸ„
Ik ga de maand november naar Nederland om mijn mama te ondersteunen voor revalidatie, ze wordt komend weekend geopereerd aan haar heup. Zo'n fijn idee dat ze straks van haar pijn af is en weer "normaal" kan functioneren over een tijdje. Ondanks dat mijn reisdoel voor moeders is, ga ik natuurlijk ook lekker genieten van de dikke sokken, regen tegen de ramen, binnen de kachel en de kaarsjes aan. De HEMA (die inmiddels ook in het Midden-Oosten is en binnenkort in Qatar opent), de Appie Happie, kroketten, Nederlands brood en kaas. Ik gooi de koffers voor de terugreis vol met pepernoten, chocoladeletters en fondant kikkers zodat we Sinterklaas in Qatar ouderwets kunnen vieren. 
Ben zo dol op tradities, we houden ze er gewoon in, inclusief Zwarte/Disco/Drop/Schoorsteen/Stroopwafel/Regenboog/BlankeVla/Jodekoek/Negerzoen-Piet! (pfff ik hoop dat ik ze allemaal genoemd) 



Tot de volgende, bye!
Liefs uit Qatar



Reacties

Populaire posts van deze blog

DXB

Lachen aan de eettafel

Deel 3